For andet år i træk findes de danske mestre i team- og cattle-penning på Landsskuepladsens western-bane.
Et af sidste års store publikumshit ved Landsskuet i Herning var DM i de to westerndiscipliner team- og cattle-penning. Og som konsekvens af det meget vellykkede stævne sidste år har arrangørerne valgt at gentage succesen ved årets Landsskue.
Cowboy-konkurrencen, hvor man hurtigst muligt skal få en kalv væk fra kvægflokken, er igen en af aktiviteterne på Landsskuet. Foto: Erik Poulsen.
”Efter sidste års kanonstævne på Landsskuet var alle enige om, at det skulle vi absolut gentage, hvis vi kunne komme til det. Der er rigtig gode faciliteter, og der kommer mange mennesker forbi i løbet af sådan en weekend,” siger Martin Nielsen.
Han er leder af stævnet, der begynder torsdag formiddag og slutter lørdag eftermiddag.
Helt konkret handler de to discipliner om, at man til hest skal drive en bestemt kalv ud af en flok på 15, og føre den til indhegningens modsatte ende uden de øvrige kalve følger med. Og det på tid - og helt uden at røre kalvene. I teampenning er principperne de samme, her er der blot tre ryttere og tre kalve, der skal drives ud af flokken. Der rides i to rækker i begge discipliner; open - der er for de halvprofessionelle, sponserede ryttere - og amateur, der, som navnet siger, er for amatører.
35 ryttere stiller op til årets DM og deltager alle i begge konkurrencer. Det er lidt færre end sidste år. I Hyttens Western Riders, klubben der arrangerer mesterskaberne, har medlemstallet i de senere år stagneret på omkring 50. Martin Nielsen har ikke umiddelbart et klart bud på hvorfor.
”Det er en lidt dyr sport at ride, og dem, der er med, gør meget ud af det. Men vi vil selvfølgelig gerne være med til at sprede kendskabet til sporten, så derfor er for eksempel Landsskuet ideelt,” siger Martin Nielsen.
Hensyn til dyrene
Sidste års DM blev stævnet på et tidspunkt afbrudt, fordi den dyrlæge, der altid er til stede til konkurrencerne, sammen med arrangørerne besluttede, at kalvene var for trætte og stressede til at fortsætte.
”Dyrenes velfærd er naturligvis altid højeste prioritet, så vi rider altid efter Dyreværnsloven, ligesom der ved alle stævner er en dyrlæge tilstede,” siger Martin Nielsen.
Han oplyser, at der til årets stævne bruges tre hold kvier á 15, så de ikke når at blive stressede.
”Nogen får ondt af dyrene, men vi rør dem jo ikke. Og jeg har redet westernridning i ti år og har endnu aldrig set en beskadiget kalv, så der bliver virkelig taget hensyn til dyrene,” siger stævnelederen.
Drengedrømmen
Alle voksne mænd husker de gamle westerns. Husker, hvordan de sad klinet til skærmen, fascineret af de barske cowboys og hele deres livsstil, og drømte om at blive kodriver i det vilde vest. For Martin Nielsen er det at ride westernridning at leve drengedrømmen ud.
”Jeg går helt i barndommen, når vi mødes for at ride. Vi er alle i cowboytøj og cowboyhatte, og man mærker nærmest et sus tilbage til de gode cowboyfilm. Det er virkelig en drengedrøm; bare at være cowboy,” siger Martin Nielsen.
Yderligere oplysninger:
Vedr. westernstævnet: Martin Nielsen, tlf. 24 46 39 73, eller Bente Laursen, tlf. 20 76 22 94. Se også www.hyttenswesternriders.dk
N. K. Fruergaard, Landsskuets sekretær, kan træffes på tlf. 40 80 72 00. Se også www.landsskuet.dk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar